Tolnanémedi (KTO/TO)

Postai cím: 
7083 Tolnanémedi, Pincehelyi u. 1.
Könyvtáros: 
Csehné Károly Jolán
Könyvtáros elérhetősége: 
muvhaztnemedi@freemail.hu

 

A tolnanémedi könyvtár bemutatása


Könyvtárunk Simontornya felől, Pincehely felé, a 61-es úton, a 39-es szelvénybeosztás után kb. 200m-re egy balra ívelő kanyar jobb oldalán, parkosított, fás területen túl található lapos tetejű felújított épületben helyezkedik el. Pincehely felől -különösen téli estéken- a futballpálya és a Kapospart hatalmas beépítetlen területe és a világító ablakok irányítják figyelmünket a művelődési házban lévő könyvtárra.

A könyvállományunk az elmúlt évben sokat gyarapodott.Kézikönyveink sora értékes és régóta hiányzó szótárakkal, lexikonokkal gazdagodott. Szakkönyveik sora is lassan újul. A régi és elhasználódott kötelező olvasmányok helyett is újakat kaptunk. Egyre frissül, színesedik a gyerekkönyvek polca.

A könyvtári látogatások alkalmával község lakosságának érdeklődését gyakran a 3, széles sávú  internetre bekötött számítógép adatbázisa vonzza.

Közösségi Internet Hozzáférési Pontjaink nagy népszerűségnek örvendenek fiataljaink körében. Az aktív korosztály a Foglalkozás Információs Pont állásajánlatai miatt keresi fel könyvtárunkat.

A nagyszülői korosztály is nyitott az elektronikus információszerzésre.

2008 óta a könyvtárat kedvelő tolnanémediek a Tamási Könnyű László Városi Könyvtár mozgókönyvtári szolgáltatásához kapcsolódóan újabb számítógéppel gyarapodott. A rajta lévő könyvtári program segítségével elektronikus úton intézzük a könyvkölcsönzést.

A fénymásoláson, nyomtatáson kívül szolgáltatásaink ingyenesek.

Nyitva tartásunk a faluból eljáró iskolások hazaérkezéséhez alkalmazkodik. Vasárnap és hétfő kivételével minden nap délután nyitva vagyunk, illetve szombaton délelőtt.

Szívesen látjuk és várjuk kedves vendégeinket minden alkalommal. Látogassanak el hozzánk minél többen!

 

Nyitva tartás:

Kedd-Péntek: 10-18

Szombat: 8-11

A könyvtár épülete
A könyvtár épülete