Szakály (KSZA/SZA)

Postai cím: 
7192 Szakály, Szabadság u. 151.
Könyvtáros: 
Feuerbach Szabolcs
Könyvtáros elérhetősége: 
konyvtarszakaly@gmail.hu
Telefon: 
74/488-076

 

A szakályi könyvtár bemutatása


A szakályi könyvtár 1959-ben jött létre. Nagyon mostoha körülmények között vándorolt egyik zugból a másikba. A 90-es évek elején-közepén már egy világos, száraz helyiség lett az otthona (az MSZMP volt helyiségében).

Jelenlegi helyét 2004-ben foglalhatta el, egy szép világos, a könyvtár számára épített épületben. Állományunkban kb. 7 000 kötet található. Látszik a könyveken a mostoha bánásmód, no meg az elhasználódás.

A jelenlegi ellátórendszer lehetővé teszi az állomány bővítését és az elhasználódott kötetek cseréjét.

Felszereltsége is lassan bővült, amíg 1997-ben 1 db viseltes számítógépet használhattunk, egy mátrixos nyomtatóval, addig jelenleg 6 számítógép áll a nagyközönség rendelkezésére, lehetőség van még nyomtatásra és szkennelésre, így a könyvtárunk sokféle szolgáltatást nyújt. Ez a fejlődés elsősorban a sikeres pályázatok, valamint az önkormányzat pozitív hozzáállásának köszönhető.

Könyvtárunk – mint annyi más hasonló helyzetű település esetében – többfunkciós. Községi és iskola könyvtár, eMagyarország Pont, Foglalkoztatási pont, NAVA pont.

A könyvtáros főiskolai diplomával és könyvtáros asszisztensi végzettséggel rendelkezik. Alkalmazása megbízási szerződéssel történik.

 

Nyitva tartás:

Szerda, Péntek: 15:30-19:30

Szombat:9:00-12:00

Olvasóterem 1
Olvasóterem 2