Iregszemcse (KIR/IR)

Postai cím: 
7095 Iregszemcse, Hajnal u. 15.
Könyvtáros: 
Novákné Bitai Éva
Könyvtáros elérhetősége: 
iregikt@freemail.hu
Telefon: 
74/480-734

 


Az iregszemcsei könyvtár bemutatkozása


 


Könyvtári állomány


A községi könyvtár többszöri átköltöztetés után jelenleg a Hajnal u. 15.-ben,a fogorvosi rendelő mellett található. A kb. 10000 kötetes állomány három részre tagolódik: kézikönyvtár, gyermekkönyvtár és felnőtt szakirodalom ill. szépirodalom. Az utóbbi három évben felfrissült az állomány: a régi, elhasználódott könyvek le lettek selejtezve és számos szép új könyvet vásároltak: lexikonokat, mesekönyveket, bestseller regényeket stb.


2007 márciusa óta a tamási Könnyű László Városi Könyvtár egyik mozgókönyvtáraként működik. Az állomány gyarapítása, karbantartása segítségükkel történik.


Szolgáltatásaink


Kölcsönzés


Az olvasók a könyvtári állományt ingyenesen vehetik igénybe. A használat egyetlen feltétele a beíratkozás. Az elveszett vagy megrongált könyveket termeszetesen ki kell fizetni.


A könyvek kölcsönzési határideje négy hét, egyszer lehet hosszabbítani.Kölcsönözhető a gyermek és felnőtt szépirodalom, szakirodalom, valamint elég jelentős a kötelező-olvasmány állománya. A kézikönyvtár nem teljes, de minden fontosabb tudományág képviseltetve van. Ezeket helyben használhatják az olvasók.


Könyvtárközi kölcsönzés


2007 tavaszán könyvtárunk csatlakozott az Országos Dokumentum-ellátó Rendszerhez. Ennek keretében megrendelhetőek azokat a könyvek, amelyeket az olvasók kérnek és nem lehetséges a helyi állományból biztosítani azok kölcsönzését. A könyvtárközi kölcsönzés költségét Iregszemcse Önkormányzata fizeti.


Internet- hozzáférési lehetőség


A könyvtáru rendelkezik egy számítógéppel és internet- csatlakozással. Ha az olvasónak információra van szüksége, igénybe veheti ezt a szolgáltatást is.
Nyitva tartás:


Hétfő, Kedd: 16:00-18:00


Szerda: 09:00-12:00


Csütörtök: 16:00-18:00


Szombat: 09:00-12:00

A könyvtár épülete
Iregszemcse
Olvasóterem 1
Olvasóterem 2
Olvasóterem 3