Használat

Maci

KÖLCSÖNZÉS
HA MEGTETSZIK NÉHÁNY KÖNYV, NÉGY HÉTRE HAZAVIHETED. A KÖLCSÖNZÉST CSAK A KÖNYVTÁRBA VALÓ BEIRATKOZÁSSAL, ÉRVÉNYES OLVASÓJEGGYEL LEHET IGÉNYBE VENNI. A LEJÁRATI IDŐ ELŐTT VISSZAHOZHATOD A KÖNYVEKET ÉS VIHETSZ MÁSIKAT! AZ OLVASÓJEGYET MINDIG HOZD MAGADDAL!

HELYBENHASZNÁLAT
A KÉZIKÖNYVTÁRI KÖNYVEK (STOPP TÁBLÁS KÖNYVEK) NEM KÖLCSÖNÖZHETŐK, CSAK ITT HASZNÁLHATOD ŐKET. AZ ÚJSÁGOK, FOLYÓIRATOK LEGFRISSEBB SZÁMAIT IS CSAK A KÖNYVTÁRBAN BÖNGÉSZHETED.

HOSSZABBÍTÁS
HA NEM VOLT IDŐD ELOLVASNI KÖNYVEKET ÉS A KÖLCSÖNZÉSI HATÁRIDŐ RÖVIDESEN LEJÁR, AKKOR A HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁSÁRA VAN LEHETŐSÉG SZEMÉLYESEN VAGY TELEFONON (471-158) A KÖNYVTÁR NYITVA TARTÁSI IDEJÉBEN.

ELŐJEGYZÉS
HA NEM TALÁLTAD A POLCON A KERESETT KÖNYVET ÉS NAGYON SZERETNÉD ELOLVASNI, KÉRHETSZ ELŐJEGYZÉST.AMIKOR VISSZAHOZTÁK, TELEFONON VAGY E-MAILBEN ÉRTESÍTÜNK ÉS MÁR JÖHETSZ IS ÉRTE.

FÉNYMÁSOLÁS
HA SZÜKSÉGED VAN NÉHÁNY OLDAL MÁSOLATRA, A KÖNYVTÁRBAN ERRE IS LEHETŐSÉG VAN. A/4-ES OLDAL 15,-Ft

INTERNET-SZÁMÍTÓGÉPHASZNÁLAT
EZT A SZOLGÁLTATÁST CSAK 10 ÉVEN FELÜLI OLVASÓK VEHETIK IGÉNYBE.A SZÁMÍTÓGÉPET CSAK ÉRVÉNYES OLVASÓJEGGYEL HASZNÁLHATOD, AMIT A KÖLCSÖNZŐPULTNÁL MINDIG BE KELL MUTATNOD. ALKALMANKÉNT MAXIMUM ½ ÓRÁT INTERNETEZHETSZ.

KÉSTEM
NEM FIGYELTÉL, ELFELEJTETTED, HOGY LEJÁRT A KÖLCSÖNZÉSI IDŐ? ILYENKOR KAPSZ TŐLÜNK 1 HÉT TÜRELMI IDŐT. HA MÉG EKKOR SEM HOZOD VISSZA A KÖNYVET, KÉSEDELMI DÍJAT KELL KÉRNÜNK TŐLED – NAPONTA KÖNYVENKÉNT 10,-Ft-OT.

ELVESZTETTEM

  • A KÖNYVET
    AZ ELVESZTETT DOKUMENTUM BESZERZÉSÉRŐL NEKED KELL GONDOSKODNOD. UGYANAZON SZERZŐ UGYANAZON CÍMŰMŰVÉNEK AZONOS KIADÁSÁT KELL BESZEREZNED. HA ÍGY NEM TUDOD PÓTOLNI, AKKOR A KÖNYVTÁR MEGÁLLAPÍTJA AZ ELVESZETT DOKUMENTUM "ESZMEI" ÉRTÉKÉT ÉS AZT KELL MEGFIZETNED.

  • AZ OLVASÓJEGYET
    AZ ELVESZETT OLVASÓJEGY PÓTLÁSA 100Ft.


MEGRONGÁLÓDOTT

ELSZAKADT, ELÁZOTT, VALAKI ÖSSZEFIRKÁLTA A NÁLAD LEVŐ KÖNYVTÁRI KÖNYVET? HA HASZNÁLHATATLANNÁ VÁLT, AKKOR AZ ELŐZŐ PONTBAN FOGLALTAK SZERINT KELL ELJÁRNI. HA A RONGÁLÁS MÉRTÉKE MÉG LEHETŐVÉ TESZI A DOKUMENTUM HASZNÁLATÁT, AKKOR A KÖNYVTÁR ÁLTAL MEGHATÁROZOTT KÁRTÉRÍTÉSI DÍJAT KELL MEGFIZETNI.